Przeglądasz forum jako gość, prosimy o zalogowanie. Jeśli nie masz jeszcze konta, możesz dokonać bezpłatnej rejestracji.
Rozpierducha.pl na Facebook

Konkurs - ADMIN za fragi !

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.
  • Strona 1 z 1

Temat : Typowo po polsku - pieniądze i narzekanie

Typowo po polsku - pieniądze i narzekanie
VIP
Autor tematu
Online: 43d 4h 14m 27s
Wstęp, długi i nudny, ale może ktoś to przeczyta.

Witajcie, pokusiłem się o taki złowieszczo - intrygujący tytuł żeby przyciągnąć Wasze oczęta :D Zaczniemy po polsku - od narzekania. Niejeden z Was spotkał się zapewne z osobnikiem określanym pieszczotliwie "dziecko neo". Dzieciny takowe potrafią irytować, denerwować, wprawiać nas w stan chorobowy poprzez swoje wybryki nazywane potocznie czitowaniem. Narzekają gracze, narzekamy my ale niestety na tym się przeważnie kończy ponieważ owe osobniki są wyposażone w zaawansowane systemy antybanowe ( zmienne IP ). Koniec narzekania, przejdźmy do konkretów czyli do ... pieniędzy !

Istnieją skuteczne i mniej skuteczne metody na banowanie zmiennego IP.

Darmowe :
  1. Ban na zakres, skuteczny jak cholera ale banujący całą gminę, powiat etc - bezsens.
  2. Ban na cfg, nieskuteczny i bezcelowy ( każdy potrafi ustawić atrybuty cfg na "tylko do odczytu" tudzież usunąć linijkę "setinfo" z cfg ) - bezsens.
  3. Jakieś tam darmowe banneo, które działają od niechcenia ( raz banują dobrze, raz zbanują całe miasto a innym razem znów zbanują kogoś od tak ) - nasz serwer jest na tyle popularny że szkoda ten stan rzeczy zmienić poprzez "darmowe, losowe bany" - bezsens.

Płatne :
  1. A no tak, tutaj mamy tylko jeden punkt. Są one, skuteczne, banują tylko jedną osobę, nie używają cfg, usunięcie bana jest wręcz niemożliwe z poziomu gracza ( aby usunąć takiego bana wymagana jest bardzo dobra znajomość systemu co u "dzieci neo" jest rzadkością ). Same plusy, prawda ? Nie do końca ... są one też drogie.

Sam zajmuję się programowaniem w stopniu powiedzmy zaawansowanym jednakże nie wpadł mi do głowy żaden sensowny sposób na banowanie zmiennego IP ( jeśli ktoś z Was zna taki sposób piszcie a zajmę się jego przeniesieniem w realia amxx ). Z tego też względu musimy skorzystać z usług zewnętrznych programistów, którzy są drodzy.

Końcówka, czyli coś dla tych którzy nie lubią czytać mojego majaczenia :D

Summa summarum musimy zebrać około 200 zł aby zakupić działające jak należy banneo ( jeśli po zakupie banneo coś z tej kwoty zostanie to wykorzystamy to tak jak zawsze ... przedłużając naszego kochanego 4FuN'a ). W związku z tym zwracam się do Was z pytaniem, kto był by w stanie dołożyć trochę grosza w celu zakupu banneo ? Inwestycja ta zapewne przyczyni się do rozwoju naszego serwera oraz do poprawienia komfortu naszego oraz graczy. Możliwe są niestety tylko przelewy. Proszę wypisywać swoje opinie, obiekcje oraz możliwości dołączenia do zbiórki. Bardzo zależy mi aby wypowiedział się tutaj każdy admin. To by było na tyle z mojej strony. Jeśli ktoś przeczytał to od początku do końca, jestem pod wrażeniem :D Pozdrawiam Was serdecznie oraz życzę miłego weekendu, cześć.

193.33.176.212:27015 | Pukawka.pl - Najlepsze Serwery Gier

Piszę skrypty PHP oraz oferuję pomoc przy instalacji AMXX, SourceMod, pluginów, amxbans, psychostats, konfiguracji serwerów Counter-Strike 1.6, Counter-Strike Source oraz Team Fortress 2. Zainteresowany? Zapraszam do kontaktu.

Re: Typowo po polsku - pieniądze i narzekanie
Mieszkaniec Rozpierduchy
Online: 49d 16h 25m 43s
Ostrzeżenia: 2
jeśli xmen nie wejdzie to może, może

My Anime list

VIP
Autor tematu
Ok, tak nie dojdziemy do ładu nigdy. Jeśli decydujecie się na przelew ( tylko jeśli jesteście na 100% pewni ) proszę abyście wypisali ile pieniążków możecie przeznaczyć na ten cel. Szybciej zorganizujemy to wszystko gdy będziemy wiedzieć ile już mamy.

Piszę skrypty PHP oraz oferuję pomoc przy instalacji AMXX, SourceMod, pluginów, amxbans, psychostats, konfiguracji serwerów Counter-Strike 1.6, Counter-Strike Source oraz Team Fortress 2. Zainteresowany? Zapraszam do kontaktu.

Moderator
Online: 7d 14h 58m 53s
ja na tak, przy następnej wpłacie za admina coś dorzucę

Maskotka
Online: 41d 17h 30m 24s
ale co jak juz kupimy te za 200 zl to juz na zawsze bedzie ?? ja sie dorzuce jak wroce do domu to zrobie przelew ;)

...:::Dziś zapominamy co jest naprawdę ważne.
W pogoni za szajsem, w pogoni za hajsem:::...

Admin [4FuN]
Online: 1d 13h 58m 35s
spoko, mogę się dorzucić jak tylko będę miał kase

"Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki"

Rozpierducha 4ever!!

VIP
Autor tematu
Tak, jest to jednorazowa opłata.

VIP
Autor tematu
Widać wyraźny brak zainteresowania ze strony części adminów więc zbiórka nie ma najmniejszego sensu. W tym miejscu chciał bym bardzo podziękować Michałowi, Sylwii, Julicie, Emilowi i Mateuszowi, którzy zawsze, w miarę swoich możliwości oczywiście, aktywnie wspierają nas oraz pomagają w utrzymaniu serwera przy "życiu". W dużej mierze to dzięki Wam ten serwer wciąż funkcjonuje ( no i oczywiście dzięki naszemu gejkowi - każdy wie o kogo chodzi <nino> - dla niewtajemniczonych <- najedź na brzydką, czerwoną emotkę obok :D ). Dziękuję :)

VIP
Autor tematu
Odświeżam, w dalszym ciągu liczymy na Waszą pomoc.

Mieszkaniec Rozpierduchy
Online: 23h 12m 49s
A więc i Ja się zgłaszam ^^ no i czekamy na dalszych adminów :D

Mieszkaniec Rozpierduchy
Online: 13d 11h 27m 24s
a ja gdzie :)?

• Strona 1 z 1