Wstęp, długi i nudny, ale może ktoś to przeczyta.Witajcie, pokusiłem się o taki złowieszczo - intrygujący tytuł żeby przyciągnąć Wasze oczęta

Zaczniemy po polsku - od narzekania. Niejeden z Was spotkał się zapewne z osobnikiem określanym pieszczotliwie "dziecko neo". Dzieciny takowe potrafią irytować, denerwować, wprawiać nas w stan chorobowy poprzez swoje wybryki nazywane potocznie czitowaniem. Narzekają gracze, narzekamy my ale niestety na tym się przeważnie kończy ponieważ owe osobniki są wyposażone w zaawansowane systemy antybanowe ( zmienne IP ). Koniec narzekania, przejdźmy do konkretów czyli do ... pieniędzy !
Istnieją skuteczne i mniej skuteczne metody na banowanie zmiennego IP.
Darmowe :- Ban na zakres, skuteczny jak cholera ale banujący całą gminę, powiat etc - bezsens.
- Ban na cfg, nieskuteczny i bezcelowy ( każdy potrafi ustawić atrybuty cfg na "tylko do odczytu" tudzież usunąć linijkę "setinfo" z cfg ) - bezsens.
- Jakieś tam darmowe banneo, które działają od niechcenia ( raz banują dobrze, raz zbanują całe miasto a innym razem znów zbanują kogoś od tak ) - nasz serwer jest na tyle popularny że szkoda ten stan rzeczy zmienić poprzez "darmowe, losowe bany" - bezsens.
Płatne :- A no tak, tutaj mamy tylko jeden punkt. Są one, skuteczne, banują tylko jedną osobę, nie używają cfg, usunięcie bana jest wręcz niemożliwe z poziomu gracza ( aby usunąć takiego bana wymagana jest bardzo dobra znajomość systemu co u "dzieci neo" jest rzadkością ). Same plusy, prawda ? Nie do końca ... są one też drogie.
Sam zajmuję się programowaniem w stopniu powiedzmy zaawansowanym jednakże nie wpadł mi do głowy żaden sensowny sposób na banowanie zmiennego IP ( jeśli ktoś z Was zna taki sposób piszcie a zajmę się jego przeniesieniem w realia amxx ). Z tego też względu musimy skorzystać z usług zewnętrznych programistów, którzy są drodzy.
Końcówka, czyli coś dla tych którzy nie lubią czytać mojego majaczenia 
Summa summarum musimy zebrać około 200 zł aby zakupić działające jak należy banneo ( jeśli po zakupie banneo coś z tej kwoty zostanie to wykorzystamy to tak jak zawsze ... przedłużając naszego kochanego 4FuN'a ). W związku z tym zwracam się do Was z pytaniem, kto był by w stanie dołożyć trochę grosza w celu zakupu banneo ? Inwestycja ta zapewne przyczyni się do rozwoju naszego serwera oraz do poprawienia komfortu naszego oraz graczy. Możliwe są niestety tylko przelewy. Proszę wypisywać swoje opinie, obiekcje oraz możliwości dołączenia do zbiórki. Bardzo zależy mi aby wypowiedział się tutaj każdy admin. To by było na tyle z mojej strony. Jeśli ktoś przeczytał to od początku do końca, jestem pod wrażeniem

Pozdrawiam Was serdecznie oraz życzę miłego weekendu, cześć.