Przeglądasz forum jako gość, prosimy o zalogowanie. Jeśli nie masz jeszcze konta, możesz dokonać bezpłatnej rejestracji.
Rozpierducha.pl na Facebook

Konkurs - ADMIN za fragi !

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.

Temat : Ostatnie zmiany.

Ostatnie zmiany.
Moderator
Autor tematu
Online: 9d 14h 18m 57s
Chciałbym zwrócić uwagę na parę (moim zdaniem) błędnych decyzji w związku z mapami na serwerze.
Gram sobie normalnie i jak zawsze wpisuję w nominację 'aztec' a tu: "Mapa awp_aztec została nominowana", więc mówiąc kolokwialnie już trochę podkurwiony daję w nominację 'dust' -> efekt: "Mapa awp_dust została nominowana". Więc ja się zapytowywuję kulturalnie czy to jest serwer awp czy 4 fun? Już wcześniej wielu graczy narzekało że awp_india,awp4one są i tak za często, a teraz takie coś? Ja tego normalnie nie wyczymie. Druga rzecz to zwiększenie z 5 do 8 map w nominacji jako przerwa pomiędzy możliwością gry tej samej mapy. Co 8 map mają wchodzić podstawowe mapy? to wychodzi że będzie dust2/inf/nuke/west a drugie 4 to awp_india,awp_aztec,awp_dust,awp4one. Nie jest to serwer awp tylko 4 fun na ktorym są mapy normalne ! Takie, żeby dało się grać w te 30-31 osób a nie jak wchodzi india to 10 ponad wychodzi i gra 15-20 ludzi z 31 ktorzy byli wczesniej. Ostatnia rzecz to wieczorne/nocne mapcycle. Niegłupi pomysł, choć mapy powinny być mniejsze i bardziej standardowe, bo jak ktoś sobie szuka serwa w nocy i zobaczy mapa de_chujwiejaka to mu sie nawet sciagac tego nie chce... Po rozmowach na serwie z paroma adminami wiem, że nie tylko ja tak uważam, więc proszę o interwencję i wypowiedź adminów co sądzą o moich obiekcjach.

Obrazek
Obrazek

Re: Ostatnie zmiany.
Moderator
Online: 7d 14h 58m 53s
Zgadzam się co do tego, że powinno dać sie nominować normalnego dusta i azteca a nie awp. Zgadzam się również co do nocnego mapcycle żeby były standardy i mniejsze mapki. Co do zwiększenia limitu z 5 na 8 między mapami, mi się to podoba.
Jeszcze zauważyłam, że w ciągu dnia można nominować małe mapki, które sa na mniejszą ilość slotów...

Admin [4FuN]
Online: 2d 7h 1m 52s
Zgadzam się! :D
1. Oczywiście, że powinno się dać nominować normalnego dusta i azteca, co więcej mapy awp_dust i awp_aztec bym w ogóle wykasował. Są już jakiś czas, a i tak ani razu nie były grane.
2. Nocne mapcykle powinno mieć same standardy.
3. Limit niby fajnie, że jest zwiększony, ale te same mapy są ciągle grane dlatego, że ludzie je wybierają i ludzie chcą je grać. Już to przerabiałem na innym serwerze i dogrywanie nowych, dziwnych map i zwiększenie limitu pomiędzy mapami tylko odstraszyło graczy.
OStatnio w nominacjach nawet nie ma co wybierać. Ostatnie kilka nominacji:
2 awp, torn, noze, dust2
2 awp, torn, noze, westwood
awp, torn, 2 noze, nuke
2 awp, 2 noze, torn :D i teraz 31 osób gra na noże :P
Nie wiem czy da rade takie coś, ale żeby tylko jedna mapa awp mogła być jednocześnie nominowana. A mapę na noże bym tylko jedną zostawił.
Co do małych map. Wgrać plugin, dzięki któremu, jak jest mniej niż określona liczba osób np. 12 to po wpisaniu komendy "mala mapa" przez większość graczy pokazuje się nominacja z losowa wybranymi małymi mapami.

Moderator
Autor tematu
Po prostu ludzie zaczną normalnie odchodzić od nas, ja gdyby się coś takiego zdarzyło, a to byłby serwer na którym np. gram od 2 tygodni to bym zmienił po czymś takim ...

Obrazek
Obrazek

Maskotka
Online: 41d 17h 29m 3s
popieram
po co nam dodatkowe mapy awp skoro nawet jak jest india czy 4one to ludzie czesto nie chca jej grac i prosza o zmiane, a jak se chcecie na noze pograc to zrobcie rozgrzewke na poczatku kazdej mapy i starczy, nie wyobrazam sobie biegania z nozem przez 25 minut no dajcie spokoj, chetnie wrocilabym do rozpierduchy sprzed roku co powtarzam juz kolejny raz, i do tego co komar powiedzial.. przy kazdym glosowani sa jakies 3-4 mapy ktorych nei znam i jedna z tych znanych np kabul czy office, i mimo ze np offica nei cierpie to mapy typu cpl czy tam 35hp nie wybiore bo nawet taka nazwa mi nic nie mowi czego sie moge spodziewac, podejrzewam ze czesc graczy mysli podobnie

...:::Dziś zapominamy co jest naprawdę ważne.
W pogoni za szajsem, w pogoni za hajsem:::...

Administrator
Online: 130d 5h 13m 31s
Spoko będą nominacje ogarnięte.

Mieszkaniec Rozpierduchy
Online: 3d 2h 16m 36s
nie chca grac indii i 4one poniewaz leca w kolko :D a te zmiany sie przydadza napewno. cos nowego a nie standard.

Miszczowie
Online: 7d 9h 21m 13s
sqn na premiera :O zgadzam sie w 100%

Bułka
Online: 19d 20h 23m
Ostrzeżenia: 3
nie wiem czego to efekt ale mądrze gada toteż staropolskim obyczajem polać mu wódki !

Obrazek

Obrazek

Mieszkaniec Rozpierduchy
Online: 10h 7m 17s
Kajzer jak polewasz to i odrazu dla mnie tam troszke poprosze :D

Mieszkaniec Rozpierduchy
Online: 15h 17m 44s
Ostrzeżenia: 3
tak jak wyżej:D

Chłopak - Zatańcys?
Dziewczyna - yyy 0_o
Chłopak - Co będziesz tak stała jak widły w gnoju
Dziewczyna - yyy X_x

Mieszkaniec Rozpierduchy
Online: 12h 42m 1s
I prosze mi tu nie obraza awp_india i awp4one ;] jak wiadomo zawsze sie znajda placzki którzy chca zmiane, a ludzie którzy lubia ta mape to nie maja czasu pisac zeby nie zmieniali hmm, jednak wybieraja awp zamiast dd2 to znaczy ze chca zostac snajperami ;]

Moderator
Autor tematu
Piotr, jednakże gdy z 31 osób robi się 20 przez mapę awp4one lub awp_india to taka mapa powinna zostać przez admina zmieniona, bo ludzie odchodzą z serwera przez nią. Jak wchodzi tego typu mapa też chcę zmiany. Czy według Ciebie jestem w takim razie płaczkiem?

Obrazek
Obrazek

Mieszkaniec Rozpierduchy
Online: 23h 12m 49s
dobra , spoko , 31 do 20 oke , ale po awp znowu będzie to 31 , nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem . Wg Mnie non stop granie (srabuli , dustów , westów etc) jest pojebane ! Dodając mapy typu (blue , torn) ludzie się przekonali DO NICH i prawie full jest , tylko trzeba wybierać NOWE MAPKI , a JEŚLI już grają u NAS i im się PODOBA , to bądź wie jaka chujowa mapa będzie to i tak 20 os jest !

Moderator
Autor tematu
Ale tutaj mówię, że mapy typu AWP nie są potrzebne na naszym serwerze bo po 1. ostraszają graczy, szczególnie słabszych, którzy z awp sobie nie radzą, a po 2 to jest 4fun a nie awp! Po 3 mapy takie się nie sprawdzają w tyle osób, kolokwialnie mówiąc napierdalanka bez ładu i składu.

Obrazek
Obrazek